Hva er 100% anonym?

Du er helt anonym når du bruker vår chat-tjeneste, hvis du ikke selv forteller hvem du er.

Det betyr at fagpersonene i SnakkOmPsyken.no ikke vet mer om deg enn det du velger å fortelle. Når du for eksempel sier hvor gammel du er, kjønn eller fylke du bor i er du likevel anonym. Det er fordi det er så mange som er på samme alder med samme kjønn. Meldinger mellom deg og fagpersonen fra SnakkOmPsyken.no sendes kryptert. Dette gjør at det er umulig for andre å overvåke det du skriver.

SnakkOmPsyken.no lagrer ikke IP-adresser eller annen informasjon som kan identifisere deg.

 

 

 

 

Hva kan man snakke om?

Vi er her for å hjelpe deg – uansett hva du tenker på eller hvordan du har det. Alle mennesker kan streve med vonde tanker og følelser inni mellom. Da er det viktig å dele det med noen.
De fleste som kontakter oss har til felles at de har det vanskelig, noen ganger uten å vite hvorfor.

Noen vanlige tema er:

  • tenker mye på noe det er vanskelig å snakke om
  • sliter med selvbilde, angst, søvn eller tristhet
  • har det vanskelig på skolen, på fritiden eller hjemme

Det krever mot å ta kontakt. Men det er utrolig viktig at du ikke bærer på vonde ting helt alene. Alle mennesker har behov for å bli hørt og trodd. Hos SnakkOmPsyken.no er du trygg og helt anonym.

Verdt å gi det en sjanse?

 

 

 

Hvem bruker chatten?

Chatten er for alle barn og unge mellom 9-19 år som har behov for å snakke med en voksen om vonde tanker eller følelser.

Både gutter og jenter chatter på SnakkOmPsyken.no. De er helt vanlige mennesker. Alle mennesker opplever tunge tanker og følelser av og til. Det er viktig å snakke med noen om det, og vi tror at det kan hjelpe, slik at det ikke blir verre. Noen chatter om seg selv, andre tar kontakt fordi de ønsker å hjelpe noen andre som har det vondt. Uansett er vi her for deg!

 

 

 

 

 

Mine personopplysninger

Personopplysninger er informasjon som gjør at andre kan finne ut hvem du er, for eksempel ditt:

  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Bilde

Hvis du gir oss personopplysninger har vi som helsepersonell plikter ved alvorlig bekymring. Det går ut på en plikt til å forsøke å avverge at du eller andre blir skadet. Det kan for eksempel gjelde dersom vi tror et barn utsettes for omsorgssvikt eller mishandling av voksne. Norsk lov gir oss en varslingsplikt i sånne tilfeller, men bare når vi vet hvem vi snakker med (se personopplysninger).

Normalt sletter vi samtaler med slike opplysninger innen en virkedag. Men i noen spesielle tilfeller lagre samtalene lenger. Det er fordi vi kan bli bedt om å utlevere samtalen i forbindelse med etterforskning. I disse tilfellene slettes samtalen så snart den utlevert.

Les mer om personopplysninger og personvern på datatilsynet.no og dubestemmer.no.

 

 

 

Lagring av chat-samtaler

Vår mål er at alle som tar kontakt får god hjelp av oss. Vi lagrer samtalene for å lære av dem, og bli stadig bedre til å hjelpe. Vi lagrer bare samtaler som ikke spores tilbake til noen.

 

Vi vet at anonymitet er kjempeviktig for de som tar kontakt med oss. Derfor har vi gjort det helt umulig å finne ut hvem vi chatter med. Vi får eksempelvis ikke tilgang til IP-adresse, og vet heller ikke noe annet om de som har tatt kontakt. Men noen velger selv å skrive navn, adresse, eller andre personopplysninger i samtalene, slik at de ikke lenger er anonyme. Da sletter vi samtalen så fort som mulig, og har egne rutiner for dette.

Chat-samtalene lagres trygt hos leverandøren av chat-programmet. Vi følger opp leverandøren jevnlig, for å være sikker på at de er nøye på sikkerheten. De har også flere kunder som er opptatt av sikkerhet, f.eks banker. Derfor kan vi med glimt i øyet si at samtalene lagres «sikkert som banken».

Noen samtaler brukes til forskning, men bare hvis det er umulig å vite hvem vi chattet med. Hvis vi gjør dette kan samtalene bli lagret inntil 3 år hos forskeren før de slettes.

 

 

SnakkOmPsyken.no er et tilbud fra Blå Kors til barn og unge i hele Norge.

380 20 273 (sentralbord)
[email protected]

NB! Nye åpningstider
Chatten på SnakkOmPsyken.no
har åpent søndag til torsdag
fra kl 15:00 – 21:00.

Du kan alltid kontakte oss
på e-post eller si din mening
via kontaktskjemaet.

Samarbeidspartere:

Agder Fylkeskommune