Forskning på SnakkOmPsyken.no 

[et_pb_section fb_built=»1″ admin_label=»section» _builder_version=»3.22″][et_pb_row admin_label=»row» _builder_version=»3.25″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat»][et_pb_column type=»4_4″ _builder_version=»3.25″ custom_padding=»|||» custom_padding__hover=»|||»][et_pb_text admin_label=»Text» _builder_version=»3.27.4″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat»]

Vi vil at flere skal forstå hvordan ungdom har det, og hva ungdom er opptatt av. 

Tusenvis av barn og unge chatter på SnakkOmPsyken.no hvert år. Til sammen forteller de om mange ting, som politikere og andre som bestemmer i Norge burde få vite. Vi vil at de skal vite enda mer, for eksempel på hvilken måte mange ungdom sliter med vonde følelserog om det er vanskelig å få hjelp, og om det kan skape problemer i hverdagen. Og når man ser på mange tusen samtaler samlet, får man mange gode svar som kan hjelpe andre som kan være i lignende situasjon. 

Derfor har vi spurt om noen forskere kan hjelpe oss med å fortelle både politikere og andre som bestemmer, om det som mange barn og unge er opptatt av. 

Vet du hva forskning er? 

Helt enkelt forklart er forskning en veldig grundig undersøkelse, for å få kunnskap om et tema, for eksempel om sorg. En person som driver med forskning kalles for en forsker. 

Helt trygt å chatte 

Vi vet at trygghet er viktig for de som chatter! Det er veldig strenge regler for forskning og for at samtalene skal kunne brukes til forskning må det være helt umulig å finne ut hvem som har tatt chat-samtalen. Så hvis du for eksempel har sagt hva du heter eller hvor du bor, blir samtalen ikke tatt med i forskningsprosjektet. Dersom du har oppgitt slike personopplysninger vil samtalen uansett slettes så fort som mulig. 

Si din mening – bidra til bedre tjenester (og få gavekort)

Vi samarbeider med Alarmtelefonen. De har nå et prosjekt som vil finne ut hvordan hjelpetjenester kan bli enda bedre.
Er du ung og over 15 år? Da trenger forskere i Proba hjelp fra deg! Proba skal finne ut hvordan unge mener en god hjelpetjeneste bør være, og hvilke erfaringer unge har med Alarmtelefonen for barn og unge og andre hjelpetjenester. Du trenger ikke å ha vært i kontakt med Alarmtelefonen for å delta. Hvis du kan tenke deg å bli intervjuet kan du kontakte Tonje Bentzen på tb@proba eller 93 00 13 65.
De som deltar får et gavekort på kr 200,- som takk for at de stiller til intervju.

Hvis du vil svare på en spørreundersøkelse, kan du klikke her: https://svar.proba.no/LinkCollector?key=V7E2NWP6L616

Har du spørsmål om forskning eller noe annet? Send oss en e-post. 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]