Hva er SnakkOmPsyken.no?

Vi er her for å hjelpe deg – uansett hva du har behov for å snakke om. 

SnakkOmPsyken.no er en 100% anonym chat-tjeneste som driftes av Blå Kors. På SnakkOmPsyken.no kan du chatte med en voksen om dine tanker og følelser eller en vanskelig situasjon, helt anonymt.  

Noen spør oss om hva psyken er. Psyken er tanker og følelser vi har, som også kan påvirke kroppen vår. For eksempel kan du få vondt i magen om du gruer deg til noe. Eller hjertebank når du er forelsket. Psyken er den delen av din person som man ikke kan se, men som påvirker hvordan du har det. Vi tror det å snakke med noen om hvordan du har det, er viktig for å ha en god psykisk helse, og at kan være til hjelp for deg. 

De som jobber her har god kunnskap om hva ungdom er opptatt av og tenker på. Tema som går igjen er ensomhet, selvfølelse, familierelasjoner, og både alvorlige og mindre alvorlige psykiske helseplager. For oss som jobber her, er det viktig å møte alle med et åpent sinn, at alle skal føle seg godtatt og lyttet til på en best mulig måte. Mange tenker mye på noe det er vanskelig å snakke om. Det kan være  

  • om selvbilde, bekymring, søvn eller tristhet 
  • om at man har det vanskelig på skolen, på fritiden eller hjemme 
  • oat man kjenner noen som er lei seg, eller sliter med livet på en eller annen måte 

Det krever mot å ta kontakt. Men det er utrolig viktig at du ikke bærer på vonde ting helt alene. Alle mennesker har behov for å bli hørt og trodd. Hos SnakkOmPsyken.no er du trygg og helt anonym. Verdt å gi det en sjanse?