Årsrapport SnakkOmPsyken.no 2019

Blå Kors’ arbeid for barn og unge, har et viktig forebyggende perspektiv. Vår visjon er at vi med hjerte, kunnskap og kraft skal skape muligheter for mestring og mening. Hvis vi kan hjelpe de unge tidlig med de utfordringene de strever med, er mye vunnet! Vi tror at trygge voksne som møter ungdom- mer uansett samtaletemaer, på en god måte, kan forebygge psykiske vansker senere.

På nyåret 2019 ble det klart at Blå Kors skulle starte opp en ny chat-tjeneste; SnakkOmPsyken.no. Det ble satt i gang forberedelser for ny chat, utvidelser, flytting til større lokaler, ansettelse av ny virksomhetsleder, og arbeid med teknisk tilrettelegging og løsninger.

Den nye tjenesten SnakkOmPsyken.no startet opp på verdensdagen for psykisk helse 10.10.2019. Med dette var dermed Blå Kors Chat-senter også et faktum med tjenestene SnakkOmMobbing.no og SnakkOmPsyken.no. SnakkOmPsyken.no drives med midler fra Stiftelsen Dam (tidligere Extrastiftelsen) og Folkehelseprogrammet fra Agder.

SnakkOmPsyken.no har allerede rukket å bli godt kjent, og at vi de to første månedene fikk over 2.000 henvendelser forteller oss at behovet er stort.

Les hele rapporten for SnakkOmPsyken.no 2019.