Årsrapport SnakkOmPsyken.no 2021

Vi i SnakkOmPsyken.no er glade for å kunne tilby ungdom gode samtaler på lavterskelnivå, med fagfolk. I 2021 hadde vi 12.293 henvendelser.

Vi ser at de alvorlige samtalene rundt selvmord har økt fra 10 til 14 % i 2021. Det er også en kraftig økning i tema spiseforstyrrelser, fra 29 til 48 %. Barne- og ungdomspsykiatrien melder om den samme trenden, og det er relevant å trekke sammenhengen med belastningen barn og unge kjenner på etter to år med pandemi.

Det å ha muligheten til å gi ungdom rommet til å snakke, helt anonymt, ser vi har stor betydning. Gjennom å møte de i de vonde opplevelsene og samtidig normaliser og lete etter håp, gjør SnakkOmPsyken.no aktuell i den tiden vi står i nå.

«Jeg sliter med altfor mye. Og jeg har bare negative tanker om meg selv. Og har planer om å ta mitt eget liv.»

Les hele årsrapporten 2021 til Blå Kors SnakkOmPsyken.no